Třetí výhra v řadě

sobota 20.2.2010 | P.B.

Branky (účastník III. třídy, po podzimu 10. místo), byly předposledním soupeřem Liptálu (Okresní přebor, po podzimu 14. místo) na turnaji Gulášfest Cup 2010, konaného na umělé trávě ve Valašském Meziříčí.

 
 

Zápas na podmáčeném terénu začal v pozvolném tempu a první minuty se odehrávaly převážně mezi šestnáctkami obou týmů. Jako první se osmělili hráči Branek, kdy v rozmezí 12. a 13. minuty dvakrát vyzkoušeli pozornost brankáře Svobody střelou zpoza pokutového území. Liptál si moc šancí v počátku nevytvářel a tak to byl soupeř, který se v 18. minutě radoval po dobře umístěné střele z 25 metrů – 1:0. Po pěti minutách však bylo srovnáno, když Válek chytrou přihrávkou vyzval ke skórování Londu, který se nemýlil - 1:1. Liptálští po vstřelené brance ožili a ihned poté se mohli dostat do vedení, kdy se do slibné příležitosti dostal opět Londa, tentokráte však hlavou z místa pokutového kopu jen těsně minul soupeřovu svatyni. Nutno dodat, že Branky v prvním poločase měly mírnou převahu a tu dokázaly zúročit ve 30. minutě, kdy po rohovém kopu liptálští zadáci nechali trestuhodně zcela osamoceného útočníka soupeře a pro toho již nebyl problém zakončit – 2:1. Nicméně i na tento gól dokázal Liptál odpovědět. Po rohu Válka zajistil poločasový stav 2:2 hlavou Řezníček.

Do druhého poločasu vstoupili lépe hráči týmu Liptálu. První varování přišlo od Valcháře po pěkné střele z 20 metrů, ale ujala se až střela Válka (58. minuta), po které si obránce hlavou srazil míč do vlastní sítě – 2:3. Již po dvou minutách po centru Válka hlavičkoval nebezpečně Matějů. Hráči Liptálu postupně přebírali otěže zápasu a dostávali se do dalších brankových příležitostí. V 68. minutě se po centru Blanarčíka a přiťuknutí Gajdošíka nejlépe zorientoval ve vápně Mikel a zvýšil tak už na 2:4. Branky se do šancí v této části zápasu dostávaly jen minimálně a většina hry se odehrávala na jejich polovině. V 79. minutě to již bylo 2:5, kdy po faulu na Blanarčíka s přehledem proměnil pokutový kop Řezníček a podruhé se tak zapsal do střelecké listiny. V dalším průběhu se do další vyložené šance dostal Mikel, tomu se gól dát nepodařilo, to se povedlo až v 83. minutě Válkovi, tentokráte však branka díky ofsajdu uznána nebyla. Poslední slovo si vzali hráči Branek, ale spolehlivě chytající brankář Svoboda se již překonat nenechal. Utkání tak skončilo za stavu 2:5 pro mužstvo Liptálu.

Tento výsledek a předvedený výkon, zvláště ve druhém poločase, nechť být příslibem do jarní části mistrovské sezony.

 

Pár slov trenéra M. Nikoléna k zápasu:

Těší mě, že se kluci dokázali vypořádat s horším terénem a nepříznivým vývojem zápasu, kdy jsme museli dvakrát dotahovat jednogólový náskok soupeře. Jde vidět, že určitou kvalitu máme, ale zatím bych tyto výsledky nepřeceňoval. Mistrovské zápasy budou o něčem jiném a až tam se ukáže, jak na tom skutečně jsme.

Tabulka
P.    Tým     
Záp. Bod
1Huslenky
9
17
2
Valašská Senice
9
16
3
Valašská Polanka 9
15
4
Liptál
9
15
5
Halenkov B
9
14
6
Ratiboř B
9
14
7
Študlov/Lidečko 9
12
8 Střelná910
9
 Janová97
10 Leskovec97
    
    
    
    
 
Anketa

 

Počet hlasujících: 1

 
Narozeniny
tento měsíc již nikdo nemá narozeniny
 
Marodka
na marodce není žádný hráč
 
 
 
Copyright © 2008 FK Liptál, eSports.cz, s.r.o. | informace o autorských právech | RSS, Nastavení cookies